Yangın Çıkış Kapısı Temel Açıklaması

Arkası sıra projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp görüş muamelei yapılmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Yangın kapısının (müstacel çıkış kapısının) baz amacı olası bir müstacel durumda binanın tahliyesinin hızlı ve güvenli bir şeklide kuruluşlmasını sağlamlamaktır. Aynı zamanda binanın bir acımasızndaki tütün, yangın, tül vs. kadar durumlarda bir anlamda izolasyon sağlayarak bu menfi koşulların öteki katlara intikalini engellemek yahut kabil başüstüneğu denli geciktirmektir.

Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari örgüsı başta edinmek üzere kullanma amacına ve kullanan zat nüshasına için tasarlanan bapdır. Aynı anda birsonsuz insanın kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın bapları, ali binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunduğu aldatmaışdoneş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar gibi binalarda tercih edilmektedir.

Ister bayilerimiz gerekse vasıtasız toptan satış olarak bayağıda taraf vadi illere bakım vermekteyiz.

Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın eminği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının belli başlı bir yangın direnci süresi sağlayacak şekilde tasarlandığından emniyetli olunmalıdır.

Yangın yönetmeliğinde dışa vurum edildiği üzere bapların hudayinabit kapanması gerekmektedir. Kapıların otomatik kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Binanın dâhilinden zirya dürüst nazil betonarme merdivenler dışında, çatı haricine yapılan ve demirden imal edilen yangın merdivenleri bile çok sık huzurlaşılan yangın merdivenleridir.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları ağır in topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı yahut dinlence yaptığı koskocaman binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zorunlu olarak kullanılmalıdır.

Yangın merdivenine mevla yetişmek şanlı bir avantajdır. Yangın Kapısı Pekâlâ bu avantajı yaratmak bireylerin elindedir. Bilinmiş olduğu üzere yangın merdivenleri daha çok meşru çerçeve şeşna alınmıştır. Özellikle yeni yapılan faik binalarda yangın merdiveni binanın özümleme aşamasında yapım edilmektedir. Fakat zahir bir yangın merdivenine mevla tamamlanmak midein binanızın yeni olması evet da dolgunca erdemli olması gerekmemektedir.

Eğer bir yangın kapısı sinein paha açıklıkştırması dokumalıyor ise bu durumda en bol seçenek ihtiyaç olan bapnın bütün özelliklerini bir üretici yahut satıcı ile üleşmek ve buna bakılırsa en muhik pahaı temizlemek olacaktır.

Binaların kuruluşsına mutabık kullanılan bu kapılar, iç mekanları birbirinden ayırarak yangına karşı emniyetli bölgeler oluşturur. Dayanıklı gestaltsı ve sızdırmazlık özelliği ile çıkan yangın ve patlamaların elan geniş alanlara yaygün tün eşitliğiını önler. Bu sayede maddi veya manevi zayiatı minimuma indirir evet da hasarsız atlatılmasını esenlar.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de domestik yönetimlerin partner noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu başüstüneğudur.

Her hengâm muaf bırakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapısının önünde yahut arkasında herhangi bir eşya, möble veya sair bir ket bulunmamalıdır. Antrparantez Yangın Çıkış Bapsı katiyen kapatılmamalı yahut kilitlenmemelidir.

Satıcılar, sizi Koçtaş dışında farklı bir platforma yönlendirmemelidir. Rastgele bir vandöznın sizi özge bir siteye yönlendirmesi sayesinde oluşabilecek mağduriyetlerden Koçtaş mesul değildir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *